De ce sa faci un internship?

Indiferent de drumul pe care vrei să îl urmezi, un internship iţi va da oportunitatea să-ţi dezvolţi competenţe utile de care ai nevoie pentru a excela în domeniul ales, să fii implicat în diverse proiecte şi activităţi, să ai  îndrumarea unui mentor, să-ţi poţi folosi cunoştiinţele teoretice în rezolvarea unor lucruri practice şi nu numai. Nu uita că acesta este primul pas pe treapta carierei profesionale, fiind foarte important pentru studenţii fără experienţă profesională.

În viaţa de student, la un moment dat o să apară întrebări legate de ce poţi să faci în timpul facultăţii pentru a-ţi creşte şansele pe piaţa muncii sau pentru a dobândi experienţă într-un anumit domeniu?

Chiar dacă ştii ce vrei să faci pe viitor, sau nu ai încă idee ce ţi se  potriveşte cel  mai bine, prin intermediul unui internship poţi să iei contact direct cu un anumit domeniu şi să înveti despre el şi unul din cele mai importante aspecte, te ajută să iţi dai seama dacă ţi se potriveste sau nu o anumită meserie, pentru că uneori şcoala nu ne pregăteste atât de bine pentru provocările din viaţa reală. Poţi realiza după un timp că drumul profesional pe care eşti nu este cel dorit. Iar momentul potrivit să schimbi un traseu e la început.

În timpul facultăţii, dobândeşti anumite cunoştiinţe şi aptitudini. E ca si cum aceasta te invaţă care sunt regulile şahului. O să fii capabil să ştii că poţi muta calul de la A1 la B3 şi cum se pot muta celelalte piese. E important să ştim regulile,  pentru a putea juca şah.Dar oare e suficient doar atât ,pentru a putea fi campioni internaţionali? Drumul e mai lung până acolo, iar progresul se face treptat. Se ştie de mult că practica bate teoria. Tocmai de aceea e atât de important să exersezi ca să te perfecţionezi.

Aşa se întamplă şi în alte domenii. În timpul studenţiei, dobândeşti anumite cunoştiinţe despre acestea. Dar oare sunt aceste cunoştiinţe suficiente pentru a putea fi un expert într-un anumit domeniu? Sau poate o să începi să te întrebi ce poţi să faci tu pentru a putea fi din ce în ce mai bun? Nu uita că experienţa practică e esenţială în dezvoltarea profesională.

Prin urmare înscrierea la un program de internship îţi poate aduce o mulţime de beneficii. Te ajută să te cunoşti mai bine pe tine pentru că, până la urmă experienţele noastre ne modelează. Pe langă aceste lucruri un internship iţi oferă un program flexibil, ceea ce nu te va împiedica să iţi continui studiile.

Cheia succesului e la tine. Începe de azi să învesteşti în competenţele tale.

Tu trebuie să vii cu entuziasmul şi cu dorinţa de a învăţa iar noi ne vom asigura că vei avea un mediu ideal pentru a te putea dezvolta.

Vino la unul din internship-urile noastre dacă vrei să începi să-ti construiesti viitorul. Spune nu procrastinarii! Trimite acum cv-ul tau pe adresa…

 

3 thoughts on “De ce sa faci un internship?

 1. Buna ziua.
  As dori mai multe detalii despre un internship in domeniul financiar-contabil.
  As dori sa stiu unde este sediul unde se va desfasura activitatea, care ar fi programul? 6h/zi sau 8h/zi?
  De asemenea as dori sa stiu daca internship’ul este platit.

  Multumesc anticipat pt raspuns.

 2. Buna ziua,
  In primul rand, va multumim pentru interesul acordat programelor noastre de internship.
  Mai multe detalii si raspunsurile de la intrebarile de mai sus vi le-am trimis pe adresa dumneavoastra de e-mail.
  Numai ganduri bune,
  Violeta Buș

 3. Buna si eu as fi interesat de programele internship cate ore se va desfasura .si daca este platit .si daca dupa aceia poti fi angajat.eu sunt din Arad. Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica GDPR